Weersverwachting
Papendrecht
Meer weer in Papendrecht


 

In maart 2014 zijn er weer verkiezingen.

De fractie Lijst Lammers in de gemeenteraad van Papendrecht is op zoek naar mensen die actief willen worden in de lokale politiek.

Als u belangstelling hebt voor een actieve rol in de Papendrechtse politiek bij de Lijst Lammers, dan kunt u zich hier aanmelden:

‘contact opnemen’.

 

U vindt Lijst Lammers ook op de website van de gemeenteContact opnemen met

Lijst Lammers

 ↓

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

.


 

VNG Magazine:

Ruud Lammers:

Uit de fractie, maar niet uit de raad

 


Haren een jaar later, nu zijn het de burgers

Column van Marc Chavannes in NRC (pdf)


.

Home

A K T U E E L   N I E U W S

                                                                                                                                                                                                                              


.

    


  

    


 

Ruud Lammers

Papendrecht, 13 januari 2014

 

 

Persbericht

 

 


 

Ruud Lammers presenteert vrijdag 17 januari om 9:30 zijn nieuwe partij. Onafhankelijk Papendrecht.

 

Onafhankelijk Papendrecht (OP) is een nieuwe lokale partij, voortgekomen uit de Lijst Lammers.

OP doet mee aan de komende gemeenteraadsverkiezingen die op 19 maart 2014 plaatsvinden.

Ons motto is: Terug naar de menselijke maat, en dienstbaar aan de burger!

Als u het anders én beter wilt in Papendrecht, stem dan op Onafhankelijk Papendrecht! [LIJST 9]

 

Lees bericht >>

 

 

 

Lijst Lammers

Papendrecht, 08 januari 2014

 

Persbericht

 

Raadslid Ruud Lammers maakt verkiezingsitem van de gemeentelijke autonomie; op naar een zelfbewust en onafhankelijk Papendrecht

 

Lees bericht >>

 

 

 

 

Lijst Lammers

Papendrecht, 2 december 2013

 

Persbericht

 

Controle verdwijnt in Bermudadriehoek

 

De positie van gemeenteraadsleden als controleur van de macht loopt gevaar. Dat zeggen de verenigingen van gemeentesecretarissen, van griffiers, van raadsleden, van rekenkamers en diverse hoogleraren in NRC Handelsblad.

 

Hoe meer taken van het Rijk naar gemeenten gaan, hoe machtelozer raadsleden worden, zeggen zij. Want de taken die het Rijk overhevelt naar gemeenten – zoals de jeugdzorg – zijn zo omvangrijk en complex, dat gemeenten ze weer laten uitvoeren door regionale samenwerkingsverbanden, zoals die er nu al zijn voor de brandweer en de GGD. Op deze zogeheten ‘gemeenschappelijke regelingen’ kunnen gemeenteraadsleden nauwelijks invloed uitoefenen, zeggen bovengenoemde partijen. Een gemeenschappelijke regeling is een Bermudadriehoek waar alle controlecapaciteit in verdwijnt.

 

Lees bericht >>

 

 

 

 

Lijst Lammers

Papendrecht, 26 november 2013

 

PersberichtInspraaktermijn marktplein verlengen

en college smijt geld over de balk

 

 

Er liggen thans vier varianten voor en de inspraaktermijn loopt tot 4 december. Dat is een veel te korte termijn. Om echt inspraak te realiseren, ook van mensen buiten de inner-circle, is het verstandig de inspraaktermijn nog met vier weken te verlengen.

 

Bij een belangrijk besluit dat voor de komende twintig tot dertig jaar het beeld van de Markt van Papendrecht zal gaan bepalen moet je niet over één nacht ijs gaan. De fractie Lijst Lammers vraagt het college om meer te doen om burgers en de maatschappij bij de plannen te betrekken.

 

Lees bericht >>

 

  

 

 

 

Lijst Lammers

Papendrecht, 21 november 2013

 

PersberichtParkeerbeleid kan slimmer, creatiever en beter in het centrum

 

»   MAAK HET CENTRUM AANTREKKELIJK(ER)

»   MAAK IETS MOOIS VAN HET MARKTPLEIN

»   CREËER IETS NIEUWS WAAR MENSEN NAARTOE KOMEN

 

 Lees bericht >>

 

 

 

Lammers vraagt voor de derde maal

aandacht voor matiging topsalaris

 

Onderwerp: open brief i.v.m. Commissie ruimte 27 november 2013 inzake HVC en matiging topinkomens in zijn algemeenheid semi- en publieke overheid

Lijst Lammers

 Topsalarissen

Beste college fractievoorzitters,

Op 4 december 2013 vindt er weer een aandeelhoudersvergadering HVC plaats. Dat is een mooie aanleiding om ook vanuit Papendrecht aandacht te vragen voor hetgeen bij ons in commissie(s) en Raad besproken werd. Namelijk een moreel appèl op de algemeen directeur van HVC zijn salaris van 280 duizend euro te matigen in de richting van de absolute bovengrens van de WNT, een bedrag van ongeveer 228.000 euro. Deze directeur verdient nog altijd een modaal salaris bovenop de WNT norm!
In een tijd waarin ook bij HVC ontslagen vallen is dit het verkeerde signaal. En wij mogen daar als mede aandeelhouder niet voor weglopen. Of je nou christelijk, groen of sociaal bent. Het is de wet.

 

Lees bericht >>

 

 

 

Blog: Rivierendriesprong en overlast bij bewoners

 

Onderzoek naar stof... stof... stof... 
Waarom heeft dit zolang moeten duren?

De bewoners in de omgeving van de Noordhoek vragen al jaren aan de gemeente en aan de OZHZ, om nu eens eindelijk uit te laten zoeken wat voor een stof zij al die jaren in en om hun huizen aantreffen. Waar zij zich al jaren zorgen over maken, wat voor een stof is het? En waar komt het vandaan? Zoveel stof kan gewoonweg niet gezond zijn. Veel bewoners hebben hun ventilatieroosters dichtgeplakt om de stofoverlast enigszins buiten proberen te houden, de tuinmeubels zitten altijd vol stof en deze kunnen ze meerdere keren per dag schoon vegen. Het wasgoed wat men buiten hangt en gedroogd wordt is vies van al het stof dat in de lucht aanwezig is. Werknemers zetten hun auto niet graag op de Randweg, omdat deze aan het einde van de dag vol stof zitten. De bewoners weten ook wel dat z’n onderzoek niet goedkoop is, maar wat is de gezondheid van ruim 400 gezinnen waard ?  Nu zijn er op 4 september 2013 eindelijk twee meetapparaten geplaatst. Deze zuigen het stof dat in de lucht zit op, en het stof plakt dan vast op een lint voorzien van een lijmlaagje.

Lees verder >>

Delen via sociale media